Dashboard | +Follow
Like A Paradise
jomm praktis jadi ISTER/SUAMI yang romantik
Tuesday, October 11, 2011 • Tuesday, October 11, 2011 • 0 comments


assalamualaikum pembaca yang comel :)

hari nie kan kte nak cakap pasal SAYANG !!
kita manusia nie mestilah ada perasaan nak disayangi dan menyayangi..kan ?? perasaan ni normal sebenarnya.. Allah tak marah kita sayang kat orang lain.. tapi kita ni yang menyayangi seseorang tuh dgn cara yg salah.. sebagai contoh COUPLE..hmm memang salah lah kan.. sebab couple tuh HARAM ! kte ada dgr satu ceramah ni tau.. ustazah ni cakap :

KITA MESTILAH BERLATIH DARI SEKARANG UNTUK JADI ISTER/SUAMI YANG ROMANTIK UNTUK PASANGAN KITA NANTI..

woaahh !! dan tersengih dah awak... takpe,tambah comellah pulak awak nie.. hahahhaha !! tapi kan macam mana nak berlatih jadi romantik ?? kita kalau nak jadi romantik bukannya praktikkan dengan si'dia'.. panggil 'dia' sayang,cakap 'i love u' kat dia.. tapi praktikkan lah secara halal dan bermaruah..caranya senanggg sangat..

antara caranya :

1) kita cakap kat mak kita.. "mama,I LOVE YOU"
2) kita cakap kat adik kita.. "adik,akak sayang adik"
3) kita mesej kawan kita(yg mahram je).. "awak !! kte sayang awak !"

ha!! kan manis kalau bersifat romantik dengan orang yang halal dengan kita.. dah lah dengan cara yang halal.. Allah redha pulak tuh.. dalam masa yang sama kita dapat mengeratkan silahturaim..so,lepas ni kita ber'sayang sayang'lah ye dengan family and kawan kawan kita(mahram je)..praktikkan ye romantik tuh dari sekarang dan salurkanlahh pada cara yang halal.. dan jadikan lah SUAMI atau ISTERI anda nanti ialah orang yang palingg bertuah bukannya orang yang rugi sebab dapat second hand or third hand dan hand hand yang seterusnya.. :)

Cinta ALLAH, Cinta Abadi ❤



❀ Tujuan Hidup ❀

ana ❤ Allah & Rasulullah

❀ Tujuan Hidup ❀

Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan agar mereka beribadah kepadaKu


Surah Az-Zaariyat : ayat 56


❀ Kotak Jerit ❀





❀ Like ! Like ! Like ! ❀




❀ Back to past ❀



❀ Credits ❀


Template : Aulia Septiya
Edited : Ulfa Juliah
Helped : Ayem, AskarrPink, Ziera
Header & Cursor : Ziera
Background : Qihah
Font : Google